Η Αναστασία Μπαρμπούνη είναι το νέο μέλος του ανεξάρτητου, αυτοδιοικητικού συνδυασμού «Ηράκλειο Αλλιώς».
Η Αναστασία ή Νατάσα, όπως την γνωρίζουμε οι περισσότεροι, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο, σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκτοτε διατηρεί ιατρείο παιδιάτρου στο Ηράκλειο.
Κατέχει μεταπτυχιακό στη Δημόσια Υγεία από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και Διδακτορικό στην Επιδημιολογία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2016 εξελέγειν Καθηγήτρια στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και το 2019  Καθηγήτρια πρώτης βαθμίδας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Συνεργάζεται με διεθνείς οργανισμούς για θέματα κοινοτικής υγείας και πιο συγκεκριμένα είναι υπεύθυνη για την εκπόνηση των μελετών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Αμερικής (CDC). Επίσης, έχει διατελέσει εκπρόσωπος στην Επιτροπή Δημόσιας Υγείας του Συμβουλίου της Ευρώπης (CDSP).
Η Νατάσα είναι παντρεμένη με τον οδοντίατρο Δημήτρη Κουτσούκο και έχουν δύο παιδιά. «Ζω με την οικογένειά μου και εργάζομαι στην πόλη μας. Με δύο παιδιά σε φοιτητική πλέον ηλικία και ως παιδίατρος έχω πλήρη εικόνα για τους περιορισμούς που βιώνουν οι οικογένειες στο Ηράκλειο, αναφορικά με την παιδεία, την υγεία και το δομημένου αστικό περιβάλλον», σημειώνει η ίδια.
«Η απόφασή μου να θέσω υποψηφιότητα για πρώτη φορά με το «Ηράκλειο αλλιώς» υπαγορεύεται από την αγάπη μου για τον τόπο μας και τους συμπολίτες μας σε μια κρίσιμη περίοδο για το μέλλον και την ποιότητα ζωής στην πόλη μας. Η ακαδημαϊκή μου κατάρτιση  καλύπτει την ανάγκη για την ανάπτυξη προγραμμάτων παρεμβάσεων και πρόληψης στην κοινότητα. Είναι η πρώτη επαφή μου με την τοπική αυτοδιοίκηση και επιθυμώ τη συνεργασία για τη διεκδίκηση και την αποπεράτωση σύγχρονων έργων υποδομής, για την εξοικονόμηση πόρων για μια ευημερούσα πόλη για τους συνδημότες μας, το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την αισθητική και την αρμονική συνεργασία των πολιτών», τονίζει η Νατάσα Μπαρμπούνη.
«Σίγουρα είναι δύσκολο να μιλήσω εγώ αντικειμενικά για την Νατάσα. Είμαι πολύ χαρούμενος που πήρε την απόφαση να συμμετέχει ενεργά στις αυτοδιοικητικές εκλογές και πόσο μάλλον να συνταχθεί με το Ηράκλειο Αλλιώς. Η Νατάσα είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος, καταξιωμένη επιστήμονας, δυναμική προσωπικότητα, πολύ εργατική και ειλικρινής. Είναι ο άνθρωπος που μπορείς να της έχεις τυφλή εμπιστοσύνη. Είναι υπεύθυνη και συνεπής και δεν υπάρχει περίπτωση να μην φέρει εις πέρας οτιδήποτε και να της ανατεθεί. Καλώς ήλθες στην ομάδα μας και καλή επιτυχία!», δηλώνει ο υποψήφιος δήμαρχος, Νίκος Μπαρμπούνης.

Comments are disabled.