4 Μέτρα Απαλλαγής & 2 Μέτρα Οικονομικής Ενίσχυσης για τους πληττόμενους συνδημότες μας


Δέσμη μέτρων ανακούφισης και οικονομικής ενίσχυσης για τους δημότες του Ηρακλείου Αττικής από τον Νίκο Μπαρμπούνη

Με διαρκώς αυστηρότερα μέτρα να ανακοινώνονται καθημερινά για τον περιορισμό της πανδημίας, η Χώρα μας και οι κάτοικοί της δίνουμε τον πιο δύσκολο και άνισο αγώνα με έναν πραγματικά ύπουλο εχθρό.

Η ανησυχία αυξάνεται και όλοι μας νοιώθουμε να ασφυκτιούμε μέσα στο γενικότερο κλίμα αβεβαιότητας, ανασφάλειας και δυσοίωνων προβλέψεων για την επόμενη ημέρα.

Συμμεριζόμενος τις δυσκολίες και την επαπειλούμενη δεινή οικονομική κατάσταση, η οποία βρίσκεται στο κατώφλι των επαγγελματιών της πόλης μας αλλά και των εργαζομένων που βρίσκονται σε καθεστώς υποχρεωτικής αναστολής από την εργασίας τους και έχοντας πλήρη γνώση των οικονομικών δυνατοτήτων του Δήμου Ηρακλείου προτείνω:

 

I. 4 μέτρα απαλλαγής
II. 2 μέτρα οικονομικής ενίσχυσης
III. 1 πρόταση προς ψήφιση

Μέτρα απαλλαγής δημοτών:

  1. Απαλλαγή από δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού των δημοτών που πλήττονται από τα έκτακτα μέτρα, εφόσον οι επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές και οι δημότες σε αναστολή εργασίας.
  2. Μη επιβολή προσαυξήσεων για όλες τις ρυθμισμένες οφειλές των οφειλετών του Δήμου Ηρακλείου.
  3. Απαλλαγή υποχρέωσης καταβολής αντιτίμου για τη χρήση των αθλητικών δημοτικών εγκαταστάσεων, για όσο διαρκούν τα μέτρα περιορισμού.
  4. Απαλλαγή καταβολής οικονομικής συμμετοχής στα πολιτιστικά προγράμματα του Δήμου για όσο διάστημα ισχύει η απαγόρευση διοργάνωσης εκδηλώσεων.

Μέτρα οικονομικής ενίσχυσης

  1. Καταβολή έκτακτης ενίσχυσης ποσού 500,00€ στους δημότες που πλήττονται από τα έκτακτα μέτρα και βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.
  2. Καταβολή έκτακτης ενίσχυσης ποσού 500,00€ στους επιχειρηματίες που πλήττονται από τα έκτακτα μέτρα και οι επιχειρήσεις τους παραμένουν υποχρεωτικά κλειστές.

Πρόταση Ψήφιση νέας ρύθμισης 100 δόσεων των οφειλών προς το Δήμο.

Ας προνοήσουμε σήμερα για να γλιτώσουμε τα χειρότερα αύριο. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, δεν έχουμε κανένα περιθώριο για αναβολές.

Κύριε Δήμαρχε τι περιμένετε;

Και μια υπενθύμιση, δεν υπάρχει Δήμος χωρίς δημότες, όλοι εμείς είμαστε ο Δήμος Ηρακλείου. Όλοι όσοι υπηρετούμε την Αυτοδιοίκηση έχουμε χρέος να σταθούμε ουσιαστικά δίπλα στους συμπολίτες μας.

Comments are disabled.